2021-02-04

Flera avdelningar på Bonnier News är igång med sin hälsosutmaning

Taggade startade i måndags fyra avdelningar från Bonnier News sin hälsoutmaning. De senaste veckorna har medarbetarna informerats om utmaningen dels i interna kanaler och dels på månadsmöten. Nu är de redo att genom motion och hälsosamma val samla poäng till sitt lag.

Precis som många andra har Bonnier News ställt om och jobbar delvis på distans. Man såg en efterfrågan från medarbetarna att göra något som bidrar både till hälsosamma val och till en sammanhållning inom gruppen, trots hemarbete.

-          Eftersom vi inte kan ha fysiska möten i och med pandemin, men ändå vill satsa på hälsofrämjande aktiviteter så passar det digitala upplägget väldigt bra.

Efter en del research både genom att höra med vänner och kollegor samt att söka på internet föll valet på MotionsRace. Vårt upplägg mötte deras behov och efterfrågan.

Inför start har vi varit med på ett par av deras digitala månadsmöten och informerat kring och svarat på frågor om utmaningen.

2021-01-13

De kommer igång med MotionsRace

I måndags startade vår helt nya satsning MotionsRace – Kom igång. En utmaning på 4 veckor som riktar sig till såväl företag som privatpersoner. Första dagen registrerades ca 2 500 minuters fysisk aktivitet och deltagarna har också hunnit ringa vänner, gett en kollega feedback och tagit en kort rörelsepaus under arbetsdagen. 

Vi lanserade MotionsRace – Kom igång när det stod klart att många även nu efter jul kommer att jobba på distans och det kan vara svårt att hitta tillbaka till rutinerna efter en längre eller kortare ledighet. Får man några poäng för sin promenad, sin snöskottning eller att ta en stund för sig själv för mindfulness, ja då är det större chans att det blir av. Det är också ett sätt för kollegor som sitter utspridda runt om på sina hemmakontor att hitta en sammanhållning, om än på distans.

Ett gäng som deltar kommer från InfraCom koncernen, affärsområdet Communications. De tycker att det är väldigt viktigt med gemenskap, att man trivs och har kul på jobbet. I vanliga fall samlas de och äter frukost eller lunch tillsammans någon gång i månaden. Numera blir det istället digitalfika med Quiz över Teams några gånger i veckan.

Göra något tillsammans när man sitter på distans
InfraCom sitter precis som många andra fortsatt mestadels på distans och jobbar och kände att den digital hälsoutmaning passade bra just nu.

- Då läget är som det är i dagsläget och många av oss jobbar hemifrån, vill vi ändå ge personalen möjligheten att göra något tillsammans. Så då hoppade vi på denna digitala hälsoutmaning. På så sätt håller vi igång en ”gemenskap på distans” och förenar vi nytta med nöje, säger Lotta Svennemar, Marknadskoordinator, InfraCom Communications.

De kom i kontakt med oss på MotionsRace genom rekommendationer från andra och efter en första kontakt valde att köra vår utmaning tanke på dess upplägg, att de fick snabba svar och bra service. 

 

 

 

 

2020-12-08

Många vinnare i Returpacks hållbarhetsutmaning

 

Det är många företag som under hösten genomfört en hälsoutmaning med oss. Ett av dem är Returpack som valde att köra en utmaning med inriktning på hållbarhet. Deltagarna har med stort engagemang peppat varandra till hälsosamma och miljövänliga val i vardagen. Resultatet blev till exempel att deltagarna sparat i snitt ca 600 liter vatten var genom att stänga av vattnet när de borstat tänderna. De har också sopsorterat i snitt 2 av 3 dagar. 

Som en extra morot valde Returpack att skänka 100 kr per deltagare till välgörenhet. Var pengarna skulle gå var det vinnarlaget som fick bestämma och de valde Musikhjälpen där årets tema är ”Ingen människa ska lämnas utan vård”.

Vi ställde några frågor till Eva Whass, HR-administratör och initiativtagare.

Vad var det var som gjorde att de satsade på en hållbarhetsutmaning nu i höst? 

- Vi tyckte det var viktigt med någon typ av aktivitet för de anställda, speciellt i dessa pandemitider då det mesta blir inställt. Det var något som skilde sig lite också från tidigare stegtävlingar av diverse slag som vi genomfört. Hållbarhet är ju också något som ligger oss varmt om hjärtat eftersom vi arbetar med hållbarhetsfrågor.  

Hur hittade du/ni oss på MotionsRace? 

- En medarbetare hade sett information om Hållbarhetsutmaningen i sociala medier och föreslog att vi skulle satsa på den aktiviteten.

Hur tycker du att samarbetet har fungerat? 

- Utmärkt! Snabba återkopplingar, vi har direkt fått svar på bland annat frågor och funderingar som vi skickat in via mail.

 

 

 

2020-11-09

Sweco Management satsar på en hälsoutmaning

Idag startar tre regioner inom Sweco Management sin hälsoutmaning.

Under 5 veckor ska Region Mitt, Region Stockholm Bygg & Fastighet samt Region Stockholm Infrastruktur & Exploatering peppa varandra till fysisk aktivitet och hälsosamma val i vardagen.

Att genomföra hälsofrämjande aktiviteter tillsammans hör inte till vanligheterna, men vardagen just nu är långt ifrån vanlig för många.

Det är just det som gör att de satsar på en digital hälsoutmaning just nu.
- Alla är i stort sett på hemmaplan. Vi behöver göra något tillsammans, även om det är individuellt, säger Maria Kovács Aspdahl, på Sweco Management.

De fick höra om MotionsRace via kollegorna på Sweco Management Region Syd som sedan några veckor kör en egen hälsoutmaning.

Det positiva genomslag som Region Syd haft var en det som avgjorde att de valde MotionsRace som leverantör för hälsoutmaningen.

Vi önskar dem stort lycka till!