MÅNGA VINNARE I

RETURPACKS HÅLLBARHETSUTMANING

Det är många företag som under hösten genomfört en hälsoutmaning med oss. Ett av dem är Returpack som valde att köra en utmaning med inriktning på hållbarhet. Deltagarna har med stort engagemang peppat varandra till hälsosamma och miljövänliga val i vardagen.

Resultatet blev till exempel att deltagarna sparat i snitt ca 600 liter vatten var genom att stänga av vattnet när de borstat tänderna. De har också sopsorterat i snitt 2 av 3 dagar.

Som en extra morot valde Returpack att skänka 100 kr per deltagare till välgörenhet. Var pengarna skulle gå var det vinnarlaget som fick bestämma och de valde Musikhjälpen där årets tema är ”Ingen människa ska lämnas utan vård”.

Vi ställde några frågor till Eva Whass, HR-administratör och initiativtagare.

Vad var det var som gjorde att de satsade på en hållbarhetsutmaning nu i höst? 
- Vi tyckte det var viktigt med någon typ av aktivitet för de anställda, speciellt i dessa pandemitider då det mesta blir inställt. Det var något som skilde sig lite också från tidigare stegtävlingar av diverse slag som vi genomfört. Hållbarhet är ju också något som ligger oss varmt om hjärtat eftersom vi arbetar med hållbarhetsfrågor.  

Hur hittade du/ni oss på MotionsRace? 
- En medarbetare hade sett information om Hållbarhetsutmaningen i sociala medier och föreslog att vi skulle satsa på den aktiviteten.

Hur tycker du att samarbetet har fungerat?
- Utmärkt! Snabba återkopplingar, vi har direkt fått svar på bland annat frågor och funderingar som vi skickat in via mail.