INFRACOM kom  igång med Motionsrace

I början av januari 2021 startade vår helt nya satsning MotionsRace – Kom igång. En utmaning på 4 veckor som riktar sig till såväl företag som privatpersoner. Första dagen registrerades ca 2 500 minuters fysisk aktivitet och deltagarna har också hunnit ringa vänner, gett en kollega feedback och tagit en kort rörelsepaus under arbetsdagen. 

Vi lanserade MotionsRace – Kom igång när det stod klart att många även nu efter jul kommer att jobba på distans och det kan vara svårt att hitta tillbaka till rutinerna efter en längre eller kortare ledighet. Får man några poäng för sin promenad, sin snöskottning eller att ta en stund för sig själv för mindfulness, ja då är det större chans att det blir av. Det är också ett sätt för kollegor som sitter utspridda runt om på sina hemmakontor att hitta en sammanhållning, om än på distans.

Ett gäng som deltar kommer från InfraCom koncernen, affärsområdet Communications. De tycker att det är väldigt viktigt med gemenskap, att man trivs och har kul på jobbet. I vanliga fall samlas de och äter frukost eller lunch tillsammans någon gång i månaden. Numera blir det istället digitalfika med Quiz över Teams några gånger i veckan.

Göra något tillsammans när man sitter på distans
InfraCom sitter precis som många andra fortsatt mestadels på distans och jobbar och kände att den digital hälsoutmaning passade bra just nu.

- Då läget är som det är i dagsläget och många av oss jobbar hemifrån, vill vi ändå ge personalen möjligheten att göra något tillsammans. Så då hoppade vi på denna digitala hälsoutmaning. På så sätt håller vi igång en ”gemenskap på distans” och förenar vi nytta med nöje" säger Lotta Svennemar, Marknadskoordinator, InfraCom Communications.

De kom i kontakt med oss på MotionsRace genom rekommendationer från andra och efter en första kontakt valde att köra vår utmaning tanke på dess upplägg, att de fick snabba svar och bra service.