HÄLSA OCH MILJÖ

– EN KOMBINATION SOM PASSADE CLOETTA

Att få ett kvitto på att man redan gör många hållbara val i vardagen är en sak, men att inse att man tillsammans sparat 90 kubikmeter vatten och varit fysiskt aktiva i mer än 401 000 minuter är svårt att ta in.

Under hösten har Cloettas personal i Sverige, Norge och Danmark kunnat delta i en Hållbarhetsutmaning. En utmaning där hälsa och miljö kombineras och olika dagliga val gett poäng. När vi nu summerar deras utmaning så har de tillsammans gjort många aktiva val för miljön, bland annat stängt av vattnet när de borstat tänderna, vilket inneburit att de sparat in över 90 000 liter vatten som annars skulle runnit rakt ut i avloppet. En så liten handling kan göra stor skillnad.

När utmaningen avslutades korades ett vinnarlag för respektive land. I Sverige vann lag Marketing med knapp marginal. Vi ställde några frågor till Helena Anton som var med i det vinnande laget. 

Ni har ju under hösten kört en Hållbarhetsutmaning. Vad tycker du om konceptet att blanda hälsa och miljö?

- Jag tycker att det varit ett väldigt bra upplägg. Att blanda fysisk aktivitet med hållbara val i vardagen gör att alla kan vara med. Bra också med att det fanns ett maxtak per dag, och kul med de extra ”medaljerna” som man kunde förtjäna! Det var också roligt att få bekräftelse på att man redan gör ganska många saker bra när det gäller att tänka och agera hållbart i vardagen.

Hur har ni försökt att peppa varandra inom laget?

- Eftersom vi inte träffats fysiskt, har peppen främst skett via vår grupp i Teams.

En del lag försöker hitta på något tillsammans under utmaningen. Har ni kunnat göra något ihop som lag under utmaningen? 

- Nej, det har vi dessvärre inte kunnat få ihop.

Både att peppa varandra och att försöka hitta på något tillsammans som lag är så klart mer utmanande i de här tiderna när många jobbar på distans. Om sammanhållningen mellan kollegorna blivit starkare återstår dock att se när de framöver är tillbaka på kontoret.