ABSORBEST HAR AKTIVERAT MEDARBETARNA
OCH ÖKAT SAMMANHÅLLNINGen

På Absorbest, precis som på många andra företag arbetar både tjänstemän och produktionspersonal. Eftersom de båda grupperna har olika arbetstider och rör sig på olika ytor i lokalerna, är det inte alltid att de möts under arbetsdagen, något som under pandemin blev ännu mer påtagligt då tjänstemännen till största del jobbat hemifrån, medan produktionspersonalen varit på plats.


De ville nu under våren göra något kul tillsammans, så efter påsk gick startskottet för deras utmaning.  I ett försök att minska känslan av vi och dem och för att öka sammanhållningen mellan tjänstemän och produktionspersonal valde man att blanda lagen över hela organisationen, något som gav större effekt än man både trott och hoppats på.

Ökad sammanhållning
Jenny Rönningen, Absorbests Marketing Manager och initiativtagare berättar om när en av kollegorna var inne på kontoret. Kollegan hade spontant börjat prata med en personal från produktionssidan. De två hade inte träffat varandra innan var nu i samma lag och hade helt plötsligt något gemensamt att prata om. Oväntat, men väldigt positivt.

- Kanske det bästa med hela utmaningen att man möts på tvärs i organisationen

Det passar alla
Upplägget i utmaning har varit enkelt för att passa så många som möjligt, fysisk aktivitet har gett 1 poäng per minut oavsett vilken aktivitet det varit. För Jenny som själv är väldigt aktiv gör det inget att hennes 30 minuter backintervaller ger lika mycket poäng som en 30 minuters promenad.

- Det blir inkluderande för alla och är en fin förutsättning för att det ska fungera. Alla kan stega in på sin nivå

Engagemanget från medarbetarna har varit stort. De som inte var så aktiva innan har peppats att röra sig mer och tänka mer hälsosamt tack vare de hälsosamma valen. För de som redan var aktiva har utmaningen peppat dem till att höja sig en nivå extra.

Det var första gången man på Absorbest gjorde något liknande och att det blev just nu tror Jenny Rönningen handlar om att organisationen var redo för en utmaning som triggats av pandemisituationen. Reaktionerna hos de anställda har varit positiva och på den digitala prisutdelningen hördes bara positiva ord från deltagarna.